Cenniki do pobrania

Zaloguj się

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej

Technik żywienia i usług gastronomicznych
26
PLN
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
48 godzin
Cena: 26,00 zł
Cena netto: 24,76 zł
szt.
Kod produktu:

ISBN: 978-83-89184-82-5

Producent:
Wydawnictwo FORMAT-AB

Podręcznik Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 „Organizacja żywienia i usług gastronomicznych”. Ma on również poszerzyć kompetencje zawodowe osób odpowiedzialnych za planowanie i organizację żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego.

Pozycja bogata jest w treści dotyczące aktualnej wiedzy o składzie i wartości odżywczej żywności oraz racjonalnym odżywianiu. Charakteryzuje również zagrożenia zdrowotne, jakie niesie ze sobą niezbilansowana dieta współczesnego człowieka. Pogłębia edukację żywieniową, zachęca do zdrowego stylu życia. Przyszłych żywieniowców zaś uwrażliwia na odpowiedzialność za zdrowie konsumentów.

W podręczniku zaprezentowano, jak planować jadłospisy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia oraz zaleceniami aktualnych norm żywieniowych. Uczy organizacji żywienia, jej planowania, rozliczania i oceny. Materiał podręcznika i zadania podsumowujące rozdziały utrwalają praktyczne umiejętności z zakresu:

  • planowania posiłków i układania jadłospisów,
  • przestrzegania zasad zamienności produktów,
  • obliczania wartości energetycznej i odżywczej potraw,
  • stosowania metody oceny sposobów żywienia,
  • oceniania jadłospisów i podejmowania działań korygujących przestrzegając zasad racjonalnego żywienia,
  • korzystania ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania, rozliczania i oceny żywienia.

 

Książka wprowadza również w świat komputerowych baz danych żywieniowych i programów, które ułatwiają bieżącą ocenę żywienia, jej rozliczanie i dokonywanie korekty jadłospisów.

W ostatnim rozdziale zawarto również ankiety, które można wykorzystać do oceny własnego sposobu żywienia, jak i do analizy jakości planowanych jadłospisów.

Rozdziały podręcznika mają przejrzysty układ: wstęp wprowadzający w zagadnienia rozdziału, treści merytoryczne i opisujące je ilustracje, schematy oraz układy graficzne. Zawierają podsumowujące ćwiczenia i zadania testowe, z którymi uczniowie i słuchacze mogą zetknąć się na egzaminie. Rozdziały i podrozdziały mają na końcu „słowniczek trudniejszych pojęć”, który pozawala na wyjaśnianie dodatkowych ważnych i czasem skompilowanych treści wykraczających poza umiejętności efektów kształcenia kwalifikacji TG.16.

 


 

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Autor/Autorzy Joanna Ozdarska
Nr ewidencyjny w wykazie 1.46.33/2018
Nr dopuszczenia MEN 1.46.33/2018
Rok dopuszczenia MEN 2018 r.
Rok wydania 2018 r.
Liczba stron 270
Format B5

Produkty powiązane

Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 1. Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 1.

Autor: Joanna Ewa Kowalska

Ćwiczenia sprawdzające i utrwalające wiedzę z Planowania i oceny sposobu żywienia. Część 1. Przeznaczone dla zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Cena: 26,00 zł

Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2.

Autor: Joanna Ewa Kowalska

Ćwiczenia sprawdzające i utrwalające wiedzę z Planowania i oceny sposobu żywienia. Część 2. Przeznaczone dla zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Cena: 26,00 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. I Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz. I Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Autorzy: Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Dopuszczony do użytku szkolnego.

Cena: 35,00 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. II Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz. II Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Autorzy: Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Dopuszczony do użytku szkolnego.

Cena: 35,00 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. III Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz. III Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Autorzy: Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Dopuszczony do użytku szkolnego.

Cena: 28,60 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. IV Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii Żywienie i usługi gastronomiczne cz. IV Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

Autorzy: Anna Derbis, Lidia Linka

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Dopuszczony do użytku szkolnego.

Cena: 32,00 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. V Działalność gospodarcza w gastronomii Żywienie i usługi gastronomiczne cz. V Działalność gospodarcza w gastronomii

Autorzy: Anna Sawicka-Muchewicz, Karol Krajewski, Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Monika Świątkowska, Zygmunt Mietlewski, Romuald Zabrocki

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Dopuszczony do użytku szkolnego.

Cena: 33,80 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VI Zasady żywienia Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VI Zasady żywienia

Autorzy: Anna Kołłajtis-Dołowy, Katarzyna Kozłowska, Barbara Pietruszka

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Dopuszczony do użytku szkolnego.

 

 

 

Cena: 38,00 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej

Autorzy: Joanna Ozdarska

Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Dopuszczony do użytku szkolnego.

 

 

 

Cena: 29,00 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII Usługi żywieniowe Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII Usługi żywieniowe

Pod red. Beaty Sawickiej i Agnieszki Tul-Krzyszczuk

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.15. (TG.16.) Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Dopuszczony do użytku szkolnego.

 

 

 

Cena: 29,00 zł

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI Obsługa klientów w branży gastronomicznej Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI Obsługa klientów w branży gastronomicznej

Autorzy: Beata Sawicka, Beata Bilska, Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Monika Świątkowska, Hanna Górska-Warsewicz, Ewa Świstak

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji: T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych oraz T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Dopuszczony do użytku szkolnego.

Cena: 23,00 zł

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Sklep internetowy od home.pl