Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VI Zasady żywienia

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 38,00 zł 38.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Wydawnictwo FORMAT-AB
Kod produktu: ISBN: 978-83-89184-77-1

Opis

Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:

Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

1. Planowanie i ocena żywienia

Uczeń:

1) klasyfikuje składniki pokarmowe oraz określa ich źródła;

2) wyjaśnia wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka;

3) charakteryzuje przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka;

4) przestrzega norm i przestrzega zasad planowania żywienia;

10) korzysta ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania, rozliczania i oceny żywienia;

11) rozróżnia alternatywne sposoby żywienia;

12) rozróżnia zagrożenia zdrowotne wynikające z nieracjonalnego żywienia;

13) określa rolę instytucji zajmujących się problematyką żywienia.

 


 

Dane techniczne

Autor/Autorzy A. Kołłajtis-Dołowy, K. Kozłowska, B. Pietruszka
Nr ewidencyjny w wykazie 1/2017
Rok dopuszczenia MEN 2017 r.
Rok wydania 2017 r.
Liczba stron 372
Format B5

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl