Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 29,00 zł 29.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Wydawnictwo FORMAT-AB
Kod produktu: ISBN: 978-83-89184-78-8

Opis

Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:

Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

2. Organizowanie produkcji gastronomicznej

Uczeń:

1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów;

2) planuje produkcję potraw i napojów;

3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów;

4) ocenia jakość sporządzonych potraw i napojów;

5) rozróżnia rodzaje kart menu;

6) opracowuje karty menu zawierające informacje dotyczące wartości odżywczej potraw;

7) oblicza zapotrzebowanie na surowce i półprodukty;

8) sporządza kalkulację cen potraw i napojów;

9) opracowuje receptury gastronomiczne;

10) korzysta ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania i rozliczania produkcji gastronomicznej.

 


 

Dane techniczne

Autor/Autorzy Joanna Ozdarska
Nr ewidencyjny w wykazie 1.9./2017
Rok dopuszczenia MEN 2017 r.
Rok wydania 2017 r.
Liczba stron 252
Format B5

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl