Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII Usługi gastronomiczne

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 29,00 zł 29.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Wydawnictwo FORMAT-AB
Kod produktu: ISBN: 978-83-89184-79-5

Opis

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII Usługi gastronomiczne to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach (Dz.U. z 17.02.2012 r. poz. 184) oraz ze stanem prawnym obowiązującym w styczniu 2017 roku.

Niniejszy podręcznik zawiera:

Efekty kształcenia właściwe dla kwalifikacji wyodrębnionych w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych:

T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych;

T.15.3. Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych

Uczeń:

T.15.3. (1) klasyfikuje usługi gastronomiczne;

T.15.3. (2) przygotowuje oferty usług gastronomicznych;

T.15.3. (5) prowadzi sprzedaż usług gastronomicznych;

T.15.3. (6) planuje usługi gastronomiczne;

T.15.3. (7) dobiera metody i techniki obsługi do rodzaju usług gastronomicznych;

T.15.3. (8) przygotowuje miejsca wykonania usług gastronomicznych;

T.15.3. (9) dobiera zastawę i bieliznę stołową;

T.15.3. (10) dobiera urządzenia i sprzęt do wykonania usług gastronomicznych;

T.15.3. (11) użytkuje sprzęt i urządzenia do wykonania usług gastronomicznych;

T.15.3. (12) wykonuje czynności porządkowe, rozlicza sprzęt, zastawę i bieliznę stołową po wykonaniu usług gastronomicznych.

 

 


 

Dane techniczne

Autor/Autorzy Pod. red. Beaty Sawickiej i Agnieszki Tul-Krzyszczuk
Nr ewidencyjny w wykazie 21/2017
Rok dopuszczenia MEN 2017 r.
Rok wydania 2017 r.
Liczba stron 280
Format B5
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl